ЖИТТЯ

Рік повномасштабної війни: ворог вбив на Дніпропетровщині 218 чоловік

За рік повномасштабної війни ворог вбив 218 мешканців Дніпропетровщини, понад 800 травмував та поранив. У містах та селах регіону зруйновано і пошкоджено понад 5 тисяч будинків. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслуби Дніпро ОДА.

За рік мешканці Дніпропетровщини пережили понад тисячу годин повітряної тривоги. Варварські обстріли мирних міст та сіл.  Ворог нищить цивільну інфраструктуру регіону. Окрім будинків, в області пошкоджені більш ніж 150 навчальних закладів, майже 40 лікарень, близько 100 підприємств.

Дніпропетровщина, як і вся Україна, стоїть. Підприємства працюють, хоч і з меншими потужностями. Влада та міжнародні організації допомагають переселенцям – їх в області майже 400 тисяч.

«Для жителів дніпровської багатоповерхівки, в яку вгатила ракета окупантів, з обласного бюджету виділили 97 млн грн. Людям з Павлограду, спільно с міською владою, – 15 млн. У кошторисі на цей рік і 70 млн на підтримку родин, котрі через ворожу агресію втратили рідних», – розповів Сергій Лисак.

Війна не зупинила життя, підкреслив голова ОВА. За час повномасштабної  війни на Дніпропетровщині народилося понад 15,3 тис дітей.

Раніше ми повідомили про те, що за рік війни росіяни завдали майже 5000 ракетних та 3500 авіаційних ударів. Детальніше ппро ракетні удари читайте тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас