ЖИТТЯ

Перший обстріл ТЕС ДТЕК відбувся за три дні до початку повномасштабного вторгнення

Енергетики ДТЕК прийняли удар росії за три дні до повномасштабного вторгнення в Україну 24-го лютого. 21-22 лютого ворог систематично обстрілював місто Щастя, де знаходиться окупована нині Луганська ТЕС. Ті обстріли були своєрідною “репетицією” майбутніх масованих атак ворога по цивільних і енергетичних об’єктах України. 

Про це розповів генеральний директор “ДТЕК Енерго” Ільдара Салєєва, повідомляє Інформатор посилаючись на Інформатор Україна.

“Мало хто пам’ятає, що для енергетиків воно почалося не о 3:40 24 лютого, а на три дні раніше. Вже тоді їм довелося чи не першими прийняти на себе удар ворога. 21-22 лютого ворог систематично обстрілював місто Щастя, де знаходиться окупована нині Луганська ТЕС. Було все: пошкодження лінії електропередач, трансформатора та іншого обладнання, пожежа, відключення станції від енергосистеми, знеструмлення міста, припинення подачі води та тепла”, – написав Салєєв.

Для енергетиків ТЕС ДТЕК обстріли продовжилися не 10 жовтня, а тривали постійно з початку війни. Через близькість до зони бойових дій дві ТЕС компанії зазнавали обстрілів збоку росії і весною, і літом минулого року. А у вересні на одній з них 14 енергетиків було поранено через удар касетними снарядами.

“З жовтня і по сьогодні ТЕС “ДТЕК Енерго” були атаковані 28 разів. Руйнування серйозні, але ми продовжуємо тримати енергетичний фронт та відновлювати роботу обладнання. А цього місяця, попри масовані атаки, вже другий тиждень поспіль в енергосистемі відсутній дефіцит електроенергії. Іншими словами – світла майже вдосталь”, – зазначив Салєєв, уточнивши, що за останній рік, виконуючи свої професійні обов’язки, було поранено 32 працівника компанії, 3 загинуло.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі та районі зменшиться тривалість комендантської години. Детальніше про зміни читайте тут.

Марина Положай

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас