ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині немовля ледь не задихнулося через цукерку

У Павлограді немовля ледь не задихнулося через цукерку. Малюк посинів та не міг дихати. Медики застосували прийом Геймліха для видалення стороннього тіла з дихальних шляхів.

Потім забезпечили кисневу підтримку та доставили дитину до лікарні Павлограду. Про це повідомляє Інформатор із посиланням на “Дніпро обласний”.

Наразі малюк у задовільному стані.

Дитина, яка вдавилася, може бути не в змозі кашляти, кричати та дихати. Що має робити дорослий, коли маля вдавилося. Треба застосувати прийом Геймліха. Діяти треба так:

1. Переконайтеся, що дитина дихає.
2. Якщо дитина знаходиться в несвідомому стані, не дихає перевірте пульс, вийміть всі видимі предмети з рота і почніть серцево-легеневу реанімацію, поки не прибуде швидка допомога.
3. Покладіть дитину, що перебуває у свідомості, обличчям вниз на коліно, щоб поплескати його по спині. Тримайте дитину міцно в цьому положенні (обличчям вниз) і підтримуйте голову. Дитина своєю груддю повинна міцно спиратися на вашу руку.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині потяг збив 69-річну пенсіонерку: жінка загинула на місці. В Томаківці дві бригади “швидкої” рятували учасників ДТП: є загиблі.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас