ЖИТТЯ

Погода на 18 лютого: у Нікополі очікується дрібний дощ зі снігом

Весь день у Нікополі буде хмарним. Вранці очікується дрібний дощ зі снігом, якому на зміну прийде дощ, проте у другій половині дня він повинен припинитися.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр. Вітер буде південного, південно-західного та західного напрямків, до 6 метрів за секунду.

Температура повітря вночі становитиме 0 °С. Вранці буде 0…  +3 °С. Вдень очікується +4… +6 °С, а ввечері синоптики прогнозують +6… +3 °С.

Схід сонця 18-го лютого можна зустрічати о 6:41, а захід сонця чекатиме о 17:11. Цікаво, що найвищу температуру цього дня за останні 130 років зафіксували у 1955-му: тоді вона була 10,9 градусів тепла. А найхолодніше було у 1985-му — 22,6 градусів.

18 лютого відзначається день пам’яті святої Агафії. Її також називали “поминальницею”, тому що цього дня було прийнято згадувати пращурів. Ще цю святу величали Корівницею, оскільки вона “корів оберігає від хвороб”. Наші пращури помітили, якщо цього дня мороз, то весна буде привітною, а літо — сухим і спекотним.
Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас