Нікополь До сайту

“Хто відновлює критично важливе, тепер супергерої”: газовик з Нікопольщині відновлює пошкоджені ворогом мережі

У реаліях війни ті, хто відновлює критично важливе, тепер супергерої. Якщо ворожий обстріл – це значить, майстра Дніпропетровськгазу Сергія і його бригади знову додасться роботи. Чоловік працює у прифронтових районах – Нікопольському і Криворізькому.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

Реклама

Сергій зі своєю командою працює в Нікопольському відділенні газорозподільної компанії вже понад чверть століття. Нині – майстер групи експлуатації мереж. Керує бригадою. Там зварювальник, два слюсарі і водій. Займаються ремонтом і будівництвом газопроводів, реконструкцією мереж.

Чоловік зізнається, що пишається своєю командою. Каже, справжній «бойовий екіпаж». Працюють у прифронтових районах області.

«Робота складна для усіх нас. Перед кожним виїздом на об’єкт запитую у хлопців – чи готові вони їхати? Ще ніхто не відмовлявся. Залишатимемося на своєму місці до нашої перемоги», – запевняє Сергій.

Реклама

За словами майстра, бували випадки, коли під час роботи на об’єкті починалися раптові обстріли. Доводилося перечікувати небезпеку, а потім повертатися до праці. Відновлюють інфраструктуру у тандемі з енергетиками, рятувальниками, співробітниками водоканалу.

«Ми по своїй частині. Десь замінюємо, десь підварюємо, десь ізоляцію нову робимо. Повертаємо газопостачання цілим населеним пунктам», – розповів Сергій.

Додає, що вже звик до військових реалій. Але пам’ятає перший виїзд на ліквідацію пошкоджень через обстріли. Був серйозний «приліт». Будинки понівечені і газопровід. Після такого було багато.

Реклама

«Згадую, як ми працювали поряд із сильно понівеченою домівкою – пряме попадання. Зустріли розгубленого й шокованого господаря. Тоді заспокоїли його. Пообіцяли, що як тільки він відбудує оселю, ми приїдемо і відновимо йому газопостачання. Вже через місяць або два чоловік сам зателефонував і нас запросив», – розповів газовик.

Він каже, що зараз дуже змінилося ставлення людей. Ті, хто відновлює критично важливе, тепер супергерої.

«З великою радістю зустрічають. Адже бачать енергетика – розуміють, що буде світло. Бачать газовиків – розуміють, що буде тепло», – сказав Сергій.

Реклама

Чоловік чекає на перемогу. Вже вирішив, що тоді обов’язково поїде на риболовлю.

Раніше ми повідомили про те, як рятувальники Нікопольщини ліквідовують пожежі під обстрілами. Читайте тут.

Анна Томілова

Реклама