ЖИТТЯ

В Енергодарі почастішали випадки викрадення ворогом працівників Запорізької АЕС

За останній тиждень почастішали випадки викрадень працівників атомної станції, які не погоджуються підписувати контракти з фейковою компанією від “росатому”. В останні 2-3 дні таких випадків стало більше.

Про це в ефірі 24 каналу розповів міський голова Дмитро Орлов, повідомляє Інформатор із посиланням на “Медіа Центр Енергодару”.

За словами мера, людей кидають до катівень, яких в Енергодарі кілька: як у самому місті, так і на території промислового майданчика, на атомній станції. Хтось перебуває там тиждень, хтось — місяць, а хтось — ще з березня. Через обмежену кількість місць у катівнях людей періодично випускають. На «підвалах» відбуваються страшні речі, до полонених застосовують різні тортури: фізичне побиття, електричний струм, статеві знущання.

Міський голова зазначає, що є випадки, коли одні й ті самі працівники комунальних підприємств, закладів освіти, атомної станції по декілька разів проходили «підвали». Після того, як людей відпускають, вони залишаються під підпискою про невиїзд, ходять відмічатися до місцевого відділку поліції, й надалі перебуваючи під пильним наглядом і тиском рашистів.

«Містяни залишаються заручниками окупантів. Якщо працівники ЗАЕС не погоджуються працювати на росатом, їх не пускають на станцію, блокують перепустки. Виїхати з міста, евакуюватися на підконтрольну Україні територію також немає можливості, бо пункт пропуску у Василівці не працює вже майже два місяці. Тобто система таких примущень працює, так би мовити, досить по-російськи, і люди знаходяться у скрутному, фактично майже безвихідному становищі», – зазначив Орлов.

Тим не менш, за словами мера, контракти з росатомом підписали менше тисячі людей. Незважаючи на фізичний та психологічний тиск, мужні працівники ЗАЕС зберігають вірність Україні. Тому в загарбників нині критична ситуація з кадрами — вони змушені шукати кандидатів на посади, які потребують фахової освіти та підготовки на робочому місці, навіть за оголошеннями в соцмережах.

Раніше ми повідомили про те, що російські загарбники завезли на ЗАЕС персонал з Калінінської АЕС. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас