ЖИТТЯ

В окупованому Енергодарі концентруються військові, які відповідають за репресії місцевого населення

Після останньої ротації в Енергодарі суттєво побільшало кадирівців, які виконують в місті репресивну функцію. За словами мера Енергодару Дмитра Орлова, кадирівці мешкають як в самому місті, розселяючись у покинутих квартирах в багатоповерхівках, так і на території промислового майданчика атомної станції.

Про це в ефірі радіо «НВ» розповів міський голова Дмитро Орлов, передає Інформатор із посиланням на “Медіа Центр Енергодару”.

Концентрація кадирівців в Енергодарі свідчить про те, що вони відчувають себе тут в безпеці, каже Дмитро Орлов. Адже, на відміну від вагнерівців чи «мобіків», вояків кадирова намагаються зберегти, тому вони перебувають в більш затишних і спокійних районах, подалі від бойових дій.

Головна місія кадирівців в окупаційному корпусі — саме репресивна. За словами мера, вони досить жорстоко обходяться з мешканцями Енергодара з проукраїнською позицією.

«За весь період окупації вже більше тисячі енергодарців побували в катівнях: хтось провів тиждень, хтось — більш тривалий термін. Наприклад, мого першого заступника Івана Самойдюка тримають у полоні з березня минулого року і жодних звісток від нього немає. Люди, які повертаються з полону, звичайно, неохоче розповідають про те, що вони пережили. Але дехто розповідає і про прострілені кінцівки, і про знущання над жінками, є інформація про зґвалтування. Людей катують електричним струмом, фізично б’ють, ламають ребра і кінцівки. Фактично кожен виходить з катівень з такому стані», — повідомив очільник Енергодара.

Раніше ми повідомили про те, що  Україна повернула 116 захисників та тіла іноземних добровольців. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас