ЖИТТЯ

Погода на 3 лютого: у Нікополі ранок буде ясним

У Нікополі похмурій ночі на зміну прийде ясний ранок та день, хмари на небі з’являться лише ввечері. Ввечері очікується дрібний дощ.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр. Вітер буде змінювати напрямок, до 3 метрів за секунду.

Температура повітря вночі становитиме -1… 0°С. Вранці буде 0… +1 °С. Вдень очікується +3… +2 °С, а ввечері синоптики прогнозують +2… 0 °С.

Схід сонця 3-го лютого можна зустрічати о 7:04, а захід сонця чекатиме о 16:48. Цікаво, що найвищу температуру цього дня за останні 130 років зафіксували у 2002-му: тоді вона була 10,5 градусів тепла. А найхолодніше було у 1911-му — 23,8 градусів.

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Максима Сповідника і Максима Грека. У давнину була така приказка: “Якщо місяць заковзав, у хмару білий ріг встромив — буде добре жито і борошно в сито” — молодий місяць у хмарах вказував на хороший урожай. А ось ясне небо передвіщало недорід. Яскраво-червоний захід 3 лютого прогнозував морозний ясний завтрашній день; а ясна погода — ранню весну. Якщо вдень сонце світить яскраво, то влітку на фруктових деревах плоди червиві будуть, а якщо воно за хмари ховається — чисті та великі.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас