ЖИТТЯ

Мешканці Дніпропетровщини можуть безкоштовно обміняти лампи розжарювання на світлодіодні

На Дніпропетровщині стартувала програма з обміну старих лапочок на нові. 5 ламп розжарювання можна принести до відділення “Укрпошти” і отримати стільки ж світлодіодних.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Дніпропетровської ОДА.

Енергозберігаючі лампи вже завезли до поштових відділень у Дніпрі і Кривому Розі. Решта населених пунктів області їх отримуватимуть поступово. Кожен, хто долучився, допоможе енергосистемі України.

У відділеннях «Укрпошти» обміняти старі лампочки на сучасні можуть лише повнолітні громадяни. При собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код. За умовами акції можна принести максимум п’ять ламп розжарювання. Натомість отримати сучасні.

Обмінювати можна як за попереднім онлайн-запитом, так і без нього. Один з варіантів – подати заявку на державному порталі Дія. Залишити контактний телефон, обрати найближче відділення «Укрпошти», вказати кількість і тип лампочок на заміну. Далі чекати повідомлення. В ньому буде вказано, коли на обране відділення надійдуть лампочки і можна буде приходити на обмін. Лампи зберігатимуться на пошті протягом 5 днів. Або можна одразу завітати до відділення без попередніх заяв. Участь в акції дозволяється взяти лише один раз.

Загалом в Україні планують замінити 50 млн лампочок. Це дозволить знизити споживання електроенергії до 10% та зменшити навантаження на енергосистему. 30 млн ламп вже надав ЄС, ще 5 млн – уряд Франції. На Дніпропетровщину планують доправити майже 1,2 млн нових світлодіодних ламп.

Раніше ми повідомили про те, скільки дітей на Дніпропетровщині народили переселенки. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас