Нікополь До сайту

В Україні по-новому будуть продавати яйця: вимоги

Повідомили про нові вимоги до курячих яєць. Тепер курячі яйця будуть продавати за новими правилами. Їх поділять за вагою та на два класи: А та В.

Про це йдеться у проєкті наказу «Про затвердження вимог до курячих яєць», повідомили у пресслужбі Мінагрополітики. Про це повідомляє Інформатор.

Реклама

У яєць класу А шкаралупа має бути чистою та непошкодженою, а жовток – малорухливим, без чітких контурів. Також не має бути сторонніх запахів.

При цьому яйця класу А поділять ще й за вагою:

Нововведення також стосується штампування яєць, маркування транспортної тари для яєць, контейнерів для промислових яєць. Якщо людина захоче купити яйця поштучно, їй повинні надати повну інформацію про цей товар.

Реклама

У Мінагрополітики зазначають, що новий проєкт  розробили з урахуванням законодавчих актів Європейського Союзу. Зокрема, Регламенту Європейського Парламенту, який встановлює спеціальні гігієнічні правила для харчових продуктів тваринного походження.

Раніге ми повідомили про те, що мешканцям Марганцю і Покрова рекомендують запастися водою на випадок надзвичайної ситуації. Подробиці – тут.

Альона Антонова

Реклама