ЖИТТЯ

Погода на 1 лютого: у Нікополі весь день буде хмарно

У Нікополі хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі можливий дрібний сніг. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр. Вітер буде північно-західного, західного та південно-західного напрямку, до 4 метрів за секунду.

Температура повітря вночі становитиме -1 °С. Вранці буде -2… -1 °С. Вдень очікується +1 °С, а ввечері синоптики прогнозують 0 °С.

Схід сонця 1-го лютого можна зустрічати о 7:07, а захід сонця чекатиме о 16:45. Цікаво, що найвищу температуру цього дня за останні 130 років зафіксували у 1918-му: тоді вона була 11,9 градусів тепла. А найхолодніше було у 1956-му — 25,8 градусів.

1 лютого відзначається день пам’яті преподобного Макарія Великого. Якщо на Макарія була ясна погода чи капало зі стріхи, то очікували ранню весну: “Якщо крапель — то у весну ранню вір”. А ось якщо ввечері на небі було багато зірок, то зима ще довго обіцяла протриматися. Якщо на Макарія кружляла заметіль, вірили, що така погода затягнеться. Також цей день називали Громовицею, бо саме сьогодні в природі можлива була гроза.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас