Нікополь До сайту

Погода на 29 січня: у Нікополі очікується дощ зі снігом

Весь день у Нікополі буде хмарним. Вранці та вдень очікується сильний дощ зі снігом, ближче до вечора йому на зміну прийде сильний сніг.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр. Вітер буде північно-східного та північного напрямку, до 6 метрів за секунду.

Реклама

Температура повітря вночі становитиме 0… +1°С. Вранці буде 0 °С. Вдень очікується 0 °С, а ввечері синоптики прогнозують +1… 0… -1 °С.

Схід сонця 29-го січня можна зустрічати о 7:10, а захід сонця чекатиме о 16:40. Цікаво, що найвищу температуру цього дня за останні 130 років зафіксували у 1915-му: тоді вона була 9,8 градусів тепла. А найхолодніше було у 1892-му — 27,5 градусів.

29 січня відзначається день поклоніння чесним оковам апостола Петра. У народі цей день був відомий під назвою Петра-покорму, оскільки до цього часу в селян виходила половина зимового корму для худоби. З цього приводу народ підмітив: “Якщо в коморі житнього хліба залишилось більше половини, бути хорошому врожаю”. Погоду цього дня передбачав вітер: якщо він дув з північної сторони, очікували сильного морозу.

Реклама

Анна Томілова