ЖИТТЯ

В Енергодарі окупанти шукають більш безпечні для себе місця, прикриваючись ЗАЕС

Захоплені окупантами будівлі енергодарських закладів освіти та комунальних підприємств все частіше використовуються ними для розміщення особового складу та зберігання озброєння. Співробітників КП схиляють до співпраці, нерідко вдаючись до катувань та примусу.

Зброю також розміщують у підвалах багатоквартирних будинків, де проживають мирні мешканці. Про це повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов передає Інформатор із посиланням на “Медіа Центр Енергодару”..

«Окупанти перевіряють всі заклади освіти та комунальні підприємства для того, щоб розміщувати в цих приміщеннях свій особовий склад і боєприпаси. Енергодарські дитячі садочки і школи не стали виключенням, а також комунальні підприємства і установи, де вони пореєстрували згідно з російським законодавством свої КП, але схожі за назвою на наші підприємства. Окупанти намагаються схилити до співпраці тих працівників, які ще лишаються в Енергодарі. Так само відбувається і на містоутворюючому підприємстві — Запорізькій АЕС», — розповів мер.

Загалом, за словами Орлова, ситуація в Енергодарі досить важка. Рашистів зараз дуже багато і в місті, і на території промислового майданчика. Вони шукають більш безпечні для себе місця, прикриваючись найбільшою в Європі АЕС, житловою забудовою Енергодара та місцевим населенням.

«Окупанти ховаються самі і розміщують озброєння в підвалах житлових будинків багатоповерхової забудови міста. Не залишаються осторонь й приватних приміщень в навколишніх селах і дачних кооперативах. Скрізь грабують, зламують двері, якщо немає мешканців, виносять все, що можна винести і живуть там, розміщуючи свій особовий склад», — зазначив міський голова

За його словами, енергодарці, які залишилися у місті (переважно це соціально вразливі категорії), на сьогодні зіткнулися з низкою проблем, зокрема щодо нестачі необхідних ліків.

«З вересня окупанти заблокували доставку гуманітарних вантажів, дитячого харчування, засобів гігієни, продуктів та ліків. А тепер енергодарці не мають можливості і евакуюватися з міста, адже окупанти закрили пропускний пункт у Василівці», — додав мер.

Раніше ми повідомили про те, що в Енергодарі окупанти планують розгорнути військовий шпиталь. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас