Нікополь До сайту

Антикорупційний суд стягнув у дохід держави майно російського мільярдера, серед якого нерухомість у Нікополі

Вищий антикорупційний суд частково задовольнив адміністративний позов Міністерства юстиції про конфіскацію активів російського мільярдера Михайла Шелкова.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на сайт “BIN. ua”.

Реклама

Як повідомляє ВАКС, у дохід держави стягнуто:

Водночас суд відхилив доводи міністерства щодо належності підприємства та відмовився стягнути на користь держави Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат, який розробляє запаси титано-цирконієвих пісків у Дніпропетровській області. Що цьому передувало читайте – тут.

“Апеляційна скарга може бути подана до Апеляційної палати ВАКС упродовж 5 днів з дня проголошення рішення”, – зазначили у ВАКС.

Реклама

***

Шелков – колишній глава інвестиційного підрозділу російської державної компанії “Ростех”, яка контролювала військових підрядників у Росії. Шелков та партнери володіють контрольним пакетом акцій “ВСМПО-Авісма”, найбільшого у світі виробника титану для аерокосмічної галузі.

За чотири дні до початку повномасштабного вторгнення Росії корпорація ВСМПО-Авісма продала свій основний український актив – ТОВ “Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат”.

Реклама

У червні 2021 року Рада національної безпеки й оборони України запровадила санкції проти голови ради директорів “ВСМПО-Авісма” Сергєя Чемезова та його заступника Міхаіла Шелкова – громадянина РФ, який досі значиться кінцевим бенефіціаром ТОВ “Демурінський ГЗК”

Раніше ми повідомили про те, що Кабмін України ухвалив відставку Валентина Резніченка з посади голови ОВА. Подробиці – тут.

Альона Антонова

Реклама