ЖИТТЯ

Ситуація в Енергодарі: окупанти проводять на Запоріжжі розвідку боєм та нарощують поставки з Криму

Окупанти проводять на Запоріжжі розвідку боєм та нарощують поставки з Криму, ситуація в Енергодарі стабільно складна. Російські військові намагаються зайняти кращі позиції для оборони та проводять розвідку боєм.

Про це в ефірі телемарафону розповів полковник, керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напряму Євген Єрін. Про це повідомляє Інформатор із посиланням на “Медіа Центр Енергодару”.

Він зазначив, що окупанти місцями наступають невеликими розвідувальними групами, до 10 осіб.

“Проте сказати, що це якийсь значний наступ, не можна. Це маленькі групи, які прагнуть, переважно на місцях, перевірити нашу лінію оборони. І якщо це вдається, то у разі можливості ворог на окремих ділянках намагається покращити своє тактичне положення і зайняти більш вигідні позиції для оборони”, – підкреслив Єрін.

Водночас він зауважив, що виключати активніших дій у Запорізькій області не можна, оскільки ворог зібрав певні сили, хоча назвати їх повноцінними теж складно.

“Ворог намагається насамперед здіймати вогневу хвилю по всій лінії зіткнення, а на окремих ділянках фронту невеликі групи пробують здійснювати вже не розвідувальні, а ударно-штурмові напади з метою перевірки нашої оборони на місці. Проте, за наявною інформацією, всі спроби наступальних дій наразі завершилися безрезультатно: всі групи виявлені, частково знешкоджені, решта вдалася до бігства”, – запевнив полковник.Також Єрін розповів, що ворог змінює логістичне “плече” і намагається уникнути уражень від української артилерії. Тому окупанти створюють нові місця зберігання боєприпасів, але не формують великі склади, досить часто маневрують.

“Наша розвідка працює, ми відстежуємо кожний рух поставок, які дещо збільшилися з боку півострова Крим, і у разі найменшої можливості завдаємо ударів. Останніми днями, наприклад, ми знищили три великі склади боєприпасів, і відразу вогнева хвиля противника зменшилася.

Спостерігаємо також певні ротації не тільки на Запорізькому напрямку, але й на Херсонському”, – наголосив полковник. Щодо окупованих територій Єрін розповів, що росіяни, попри спротив населення, вдаються до певних провокаційних дій, особливо стосовно ситуації із Запорізькою АЕС”Ситуація в Енергодарі стабільно складна, ворог прикривається ЗАЕС і маніпулює цим і на великій політичній арені, і у військовому театрі дій з метою нанесення ударів по станції та місту”, – зазначив він.

Раніше ми повідомили про те, що окупанти привезли у Запорізьку область найманців, яких розшукує Інтерпол.  Подробиці –  тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас