ЖИТТЯ

Погода на 20 січня: у Нікополі весь день буде похмуро

У Нікополі протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

Про це Інформатор повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр. Вітер буде південно-східного та східного напрямків, до 6 метрів за секунду.

Температура повітря вночі становитиме +6… +5 °С. Вранці буде +4… +7 °С. Вдень очікується +9… +6 °С, а ввечері синоптики прогнозують  +4… +3 °С.

Схід сонця 20-го січня можна зустрічати о 7:20, а захід сонця чекатиме о 16:26. Цікаво, що найвищу температуру цього дня за останні 130 років зафіксували у 1948-му: тоді вона була 9,5 градусів тепла. А найхолодніше було у 1950-му — 24,3 градусів.

20 січня відзначається Собор Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. Цей день є кінцем святок: “Іван Хреститель свята відвів”. Якщо цього дня стояла ясна і холодна погода, то літо очікувалось засушливе, а похмура і сніжна — натякала на рясний урожай. До 20-го січня закінчувались Богоявленські морози, і хоча попереду ще була майже половина зими, люди вже жили в очікуванні тепла: “Тріщи, мороз, не тріщи — минули Водохрещі: дуй, хурделиця, не дуй — на Великдень пішло”.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас