ЖИТТЯ

Покарали три обленерго за недотримання графіків відключення світла в України

При перевірці операторів систем розподілу електроенергії в Україні, виявили недотримання графіків відключень електропостачання споживачам з боку трьох ОСР. Ними виявилися АТ “Вінницяобленерго”, АТ “Чернівціобленерго” і ПРАТ “Волиньобленерго”.

Перевірки охоплювали діяльність компаній протягом листопада – грудня 2022 року. Про це повідомляє Інформатор з Інформатор Кривий Ріг з посиланням на НКРЕКП.

За результатами перевірок встановлено, що вказані підприємства допустили порушення вимог Закону України «Про ринок електричної енергії». Зокрема, вказані ОСР розподіляли графіки відключення світла нерівномірно, без дотримання принципу соціальної справедливості.

Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти.

НКРЕКП винесла рішення накласти на АТ “Вінницяобленерго”, АТ “Чернівціобленерго” і ПРАТ “Волиньобленерго” санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. грн. та зобов’язала надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання.

Раніше ми повідомили про те, що у Покрові серед білого дня грабіжник забрав гаджети у 8-річного хлопчика. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас