ЖИТТЯ

З-під завалів зруйнованого будинку у Дніпрі все ще чутно голоси людей

У суботу, 14 січня, мешканці Дніпра почули вибух. Сталося це приблизно о 15:39. На той час повітряна тривога в області тривала вже понад півтори години, оскільки окупанти завдали масований ракетний удар по українських містах. Сили ППО збили 6 з 8 ракет над Дніпропетровською областю. Нажаль, у Дніпрі ракета Х-22 влучила у багатоповерхівку на Перемозі. Один з під’їздів будинку повністю «склався» від вибуху.

Станом на 10:00, 15 січня, кількість загиблих зросла до 21. Про це повідомив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради. Рятувальна операція ще й досі триває. Всього до робіт залучено 520 осіб та 140 одиниць техніки з них:

  • від ДСНС 160 осіб та 40 одиниць техніки;
  • національної поліції 125 осіб та 20 одиниць техніки;
  • 20 карет швидкої медичної допомоги;
  • 57 одиниць техніки комунальних служб;
  • близько 110 волонтерів (з них 7 кінологів та 5 пошукових собак) та 15 осіб товариства Червоного Хреста.

Крім того, залучено 4 кінологічні розрахунки Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС з міста Ромни та 20 рятувальників та 4 одиниці техніки Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС з Києва.

З під завалів все ще чутно голоси людей. Про це зранку повідомив “Дніпро Обласний”.

Вночі, під завалами зруйнованого будинку у Дніпрі рятувальники почули голос жінки. Тривали роботи щодо її визволення. Про це повідомляють у ДСНС України.

Рятувальникам на місці у пошуках людей допомагають волонтери павлоградського пошуково-рятувального загону «Антарес». Від нього працюють 11 кінологів та 7 собак-універсалів.

Кількість загиблих зросла до 21

Кількість загиблих зросла до 21

Російська ракета Х-22 влетіла в житловий будинок у Дніпрі

Російська ракета Х-22 влетіла в житловий будинок у Дніпрі

Пошуки людей ще й досі тривають

Пошуки людей ще й досі тривають

На ранок 15 січня розшукують понад 30 людей

На ранок 15 січня розшукують понад 30 людей

Відомо, що в будинок у Дніпрі росіяни поцілили ракетою Х-22. Про це повідомляє Інформатор Дніпро з посиланням на заяву спікера Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

“Що стосується Дніпра… Ракета, яка була випущена по багатоповерхівці у Дніпрі – це Х-22. Вона була випущена з далекого бомбардувальника Ту-22М3. Запуски проводилися з району Курська та Азовського моря. Було 5 пусків цих ракет”, – розповів Ігнат.

За його словами, таку ж ракету росіяни використали для удару по торговому центру у Кременчуці. Вона призначена для знищення авіаносних груп у морі, – повідомляє Інформатор Україна.

Варто зазначити, що радник Офісу президента України Олексій Арестович до цього повідомив, начебто ракету збили українські сили ППО. Після цього, за його словами, ракета впала на будинок і вибухнула. Ця версія наразі підтверджень не отримала. На відео чутно лише один вибух.

«Момент удару по будинку у Дніпрі. Один вибух. Не два. Удар саме по будинку, а не як розповідав Арестович про «збиття і падіння ракети на будинок», – написав Стерненко.

Нагадаємо, Інформатор опублікував розповіді людей з місця події. Патрульні показали, як виглядали перші хвилини після прильоту. З п’ятого поверху зруйнованого будинку у Дніпрі врятували дівчину. Через трагедію у місті оголосили триденний траур. Міський голова Дніпра Борис Філатов розповів, куди могли цілити росіяни. Наразі на місці влучення російської ракети під завалами розшукується понад 30 людей.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас