Нікополь До сайту

В квартирах холодно, централізована система опалення майже знищена: ситуація в Енергодарі

В Енергодарі окупанти доводять комунальну сферу до межі. В квартирах холодно. Станом на 15 січня централізована система опалення в Енергодарі практично знищена військовими рф. 

Вони роблять це свідомо та цілеспрямовано. Про це повідомив міський голова Дмитро Орлов, повідомляє Інформатор з посиланням на “Медіа Центр Енергодару”.

Реклама

За словами мера, модульні котельні, які загарбники встановили в різних мікрорайонах міста, здебільшого малоефективні та наробили більше шкоди, аніж реальної користі.

«В квартирах холодно. Лише в поодиноких будинках, до яких безпосередньо під’єднанні котельні, температурний режим більш-менш відповідає нормі. Але кількість таких невелика», — зазначив Орлов.

Натомість, за інформацією міського голови, днями біля палацу культури «Сучасник» відбувся витік майже тонни солярки, якою заправляють мобільні котельні.

Реклама

«Присипали весь цей безлад зверху піском та зробили вигляд, що так і треба. Але сморід нікуди не подівся. Як і небезпека для людей та навколишнього середовища. І це не поодинокий випадок. Дизельне пальне розлито по всьому місту», — додав мер.

Очільник міста підкреслив, що станом на зараз комунальна сфера Енергодара поступово доходить до межі.

«Рашисти перетворили донедавна благополучний Енергодар в депресивне селище. Всі під’їзди до міста та його окраїни перериті чисельними окопами та заміновані. Заміновані також території міського пляжу та СОТ «Волна», — зазначив міський голова.

Реклама

За його словами, після деокупаціі міста доведеться докласти чимало зусиль, аби відновити все зруйноване, знищене та вкрадене рашистами.

Раніше ми повідомили про те, що у Дніпрі врятували 39 людей. Ще 43 людини розшукують під завалами зруйнованого будинку.

Альона Антонова

Реклама