ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині керівник благодійного фонду організовував виїзд ухилянтів за кордон

На Дніпропетровщині затримали керівника благодійного фонду, який організовував виїзд ухилянтів за кордон. У вартість «послуг» входило визнання чоловіків призовного віку непридатним до військової служби, зняття з обліку та внесення даних до інформаційної системи. В подальшому вони мали змогу безперешкодно виїхати за кордон.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

Правоохоронці викрили 34-річного директора благодійного фонду в організації схеми незаконного перетину кордону чоловіками, які підлягають мобілізації. У ході слідства встановили, що фігурант обіцяв громадянам виготовити пакет документів, що надавало можливість їм виїхати до країн ЄС. За свої послуги фігурант брав 15 000 доларів США.

Керівника благодійного фонду викрили 9 січня під час отримання неправомірної вигоди. Під час подальшого обшуку поліцейські вилучили 15 000 доларів США. Наразі фігуранту оголошено підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває за процесуального керівництва Криворізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері. Слідчі дії тривають.

Раніше ми повідомили про те, що у Кривому Розі 53-річна жінка жорстоко вбила 56-річного чоловіка. Детальніше – тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас