ЖИТТЯ

Україна просить відправити миротворців ООН на Запорізьку АЕС

Україна хоче, щоб Організація Об’єднаних Націй направила миротворців на Запорізьку АЕС. Навіть без угоди з росією про створення там зони безпеки.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Ененргодару”.

Відсутність домовленості означає, що Рада Безпеки ООН, постійним членом якої є росія, повинна розмістити миротворців. Очільник Енергоатома зазначив, що миротворчі сили стануть способом покласти край російському контролю над ЗАЕС. Однак відсутність зони безпеки може ускладнити встановлення кордонів зони контролю миротворчої місії, потенційно наражаючи миротворців на небезпеку.

«Проблема в тому, що немає рішення на рівні МАГАТЕ. Процес не просувається. Ми б запропонували вивести цю проблему на наступний рівень», — сказав Котін в онлайн-інтерв’ю Reuters.

Україна закликає відправити миротворців ООН на Запорізьку АЕС з вересня минулого року. Однак досі умовою була угода з росією щодо створення зони безпеки навколо станції. Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі сподівався стати посередником у досягненні цієї угоди до кінця 2022 року, проте рішення й досі немає.

Раніше ми повідомили про те, що у Василівці знищено окупаційну комендатуру. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас