ЖИТТЯ

Резервну лінію електропостачання до Запорізької АЕС відключено через обстріл

Ввечері, 29 грудня, резервну лінію електропередачі напругою 330 кВ, яка постачає енергію на Запорізьку АЕС, було відключено через спричинені обстрілом пошкодження. Группа експертів МАГАТЕ повідомила що 30 грудня чула вибухи з відстані кількох сотень метрів від станції. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодара”.

Група експертів МАГАТЕ, яка нині присутня на ЗАЕС, повідомила, що вчора о 21:35 за місцевим часом підключення до резервної лінії 330 кВ «Феросплавна-1» було втрачено внаслідок пошкодження на іншому березі Дніпра, на деякій відстані від станції. Масштаб пошкодження поки невідомий, але роботи з ремонту лінії вже тривають.

«Феросплавна-1» була останньою діючою резервною лінією електропередачі ЗАЕС, тому життєво важливо, щоб її якнайшвидше відновили. Наразі Запорізька АЕС, усі шість реакторів якої зупинені, продовжує отримувати зовнішню електроенергію, необхідну для охолодження реакторів та інших важливих функцій ядерної безпеки, від єдиної зовнішньої лінії електропередачі 750 кВ, що залишилася на станції.

Хоча з минулого місяця не було жодного обстрілу безпосередньо на майданчику найбільшої в Європі АЕС, експерти МАГАТЕ повідомили, що сьогодні, 30 грудня, вони чули звуки гучних вибухів, які, здавалося, лунали з відстані кількох сотень метрів від об’єкта, в районі водного каналу, що з’єднує сусідню Запорізьку ТЕС з річкою Дніпро.

Присутня на Запорізькій АЕС команда МАГАТЕ також повідомила, що протягом останнього тижня запрацювали ще чотири мобільні дизельні котельні. Тепер загальна кількість працюючих котелень потужністю 1–6,5 МВт сягнула восьми з дев’яти, поставлених на ЗАЕС. За даними агентства, ці дев’ять котелень забезпечать близько 34 МВт тепла на майданчику ЗАЕС і в Енергодарі.

Раніше ми повідомили про те, що

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас