ЖИТТЯ

Що відбувається в окупованому Енергодарі

У Енергодарі окупанти блокують всі можливі шляхи для евакуації мирного населення та доставки гуманітарної допомоги в місто. В місті залишилося близько 15 тисяч населення, до початку повномасштабної війни у місті проживали 53 тисячі осіб.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

Окупанти не дають пустити тепло в будинки, запустивши хоча б один блок Запорізької АЕС. Натомість вони руйнують централізовану систему опалення, підключаючи до неї дизельні мінікотельні. Наразі масової евакуації населення в місті немає. Втім в Енергодарі та в інших населених пунктах Запорізької області є поодинокі випадки, коли окупанти кількома автобусами намагаються вивозити родини головних колаборантів та членів їхніх сімей.

За 10 місяців повномасштабної війни окупанти призначили вже п’ятого псевдомера, не з місцевих. У населення ставлення до нього відповідне, бо нічого, крім грабування та руйнування наявної інфраструктури, жодна окупаційна адміністрація не зробила. Загарбники грабують комунальні підприємства, дитячі садочки, школи, займаються нищенням критичної інфраструктури та теплофікаційної установки.

На співробітників ЗАЕС росіяни продовжують тиснути як морально, так і фізично, змушуючи підписували контракти з “росатомом”, але персонал опирається. Після нещодавньої ротації військослужбовців рф в Енергодарі побільшало. Є не тільки частково мобілізовані, але й кадирівці, які слідкують, щоб мобілізовані вели себе «пристойно». Свою техніку окупанти розміщують поблизу промислового майданчика ЗАЕС і, ховаючись за станцією, обстрілюють Нікопольський район. Окупанти постійно переміщують техніку по сусіднім населеним пунктам і розставляють її посеред житлової забудови, приватних домівок мирних людей.

Раніше ми повідомили про те, що окупанти планують видати ротацію за демілітаризацію Запорізької АЕС. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас