ЖИТТЯ

В Енергодарі окупанти готують примусову евакуацію мирного населення

На окупованій частині Запорізької області загарбники готуються до депортації місцевого населення. Так спочатку була інформація, що “евакуацію” готують у Василівці, тепер стало відомо, що до такого готуються і окупанти в Енергодарі.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на ZаБор.

Пізніше цю інформацію підтвердив і Генштаб ЗСУ, заявивши, що таке відбувається у Василівці, а також прилеглих населених пунктах:

“З 12 грудня російські окупаційні війська проводять підготовку до примусової евакуації громадян України, які проживають на території міста Василівка та прилеглих населених пунктів Василівського району Запорізької області”.

Наразі стало відомо, що подібне вже відбувається і в окупованому Енергодарі Запорізької області. За даними Центру національного спротиву, на окупованій АЕС мають підготувати автобуси для цього. Вивозити людей окупанти планують у Джанкой, який знаходиться в Криму.

Також зазначається, що для того, щоб місцеве населення “добровільно” виїжджало з окупованих територій, загарбники провокують гуманітарну кризу.

“Ворог продовжує “евакуйовувати” мешканців тимчасово окупованих населених пунктів, цього разу депортувати вирішили жителів Енергодару. Росіяни навмисно ініціюють гуманітарні кризи на ТОТ, вивозячи звідти держустанови, закриваючи лікарні та аптеки, аби зробити після цього життя місцевих нестерпним. Водночас жителів ідеологічно прокачують щодо наступу ЗСУ й “подальших руйнувань та репресій”. Натомість мешканцям пропонують виїхати, й обіцяють грошову компенсацію. Насправді ж росіяни мають на меті змінити демографічний склад населення, та створюють пропагандистську картинку про “тікаючих” від України жителів. Так, наразі окупанти готуються до “евакуації” з Енергодару. Для цього місцева атомна станція, яку захопили росіяни, має підготувати автобуси. Людей планують вивозити в Джанкой (АР Крим). На початку “евакуація” добровільна, але зазвичай надалі окупанти практикують примусове виселення”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, чому не варто зараз бувати на природі. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас