Приготувати смачний шашлик можна не виходячи на вулицю, а просто у духовці. Пропонуємо цікавий і доволі простий рецепт, як приготувати шашлик із курячого філе на дерев’яних шпажках.
Він обов’язково стане смачною окрасою новорічного столу. Та й готується він дуже швидко – передає Інформатор.
Список продуктів:
- зубки часнику — 3 шт.;
- соус соєвий — 40 мл;
- мед — 1 ст. л.;
- куряче філе — 600 г;
- імбир, коріандр, паприка солодка — по ½ ч. л.;
- масло пісне, цедра лимона — по 2 ч. л.;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.
Рецепт приготування:
Промиваємо і просушуємо куряче м’ясо, нарізаємо його невеликими порційними частинами. З’єднуємо в чаші подрібнений часник, прянощі і спеції, включаючи цедру лимона і рідкий мед. Добре перемішуємо, викладаємо в ароматну суміш шматки м’яса, залишаємо на строк від п’яти годин до доби.
Замочуємо у воді довгі дерев’яні шпажки, щоб нічого не прилипало. Очищену цибулину шаткуємо кільцями. Нанизуємо курячі порції на маленькі шампури, чергуючи м’ясо з ріпчастим овочем.
Викладаємо шашлики на сковороду з нагрітою олією, обсмажуємо до золотистого відтінку. Не менш смачний варіант приготування — курятина на шпажках, запечена в духовці.
Євгенія Глубінок