ЖИТТЯ

Як приготувати курячий шашлик на шпажках у духовці

Приготувати смачний шашлик можна не виходячи на вулицю, а просто у духовці. Пропонуємо цікавий і доволі простий рецепт, як приготувати шашлик із курячого філе на дерев’яних шпажках.

Він обов’язково стане смачною окрасою новорічного столу. Та й готується він дуже швидко – передає Інформатор.

Список продуктів:

  • зубки часнику — 3 шт.;
  • соус соєвий — 40 мл;
  • мед — 1 ст. л.;
  • куряче філе — 600 г;
  • імбир, коріандр, паприка солодка — по ½ ч. л.;
  • масло пісне, цедра лимона — по 2 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.

Рецепт приготування:

Промиваємо і просушуємо куряче м’ясо, нарізаємо його невеликими порційними частинами. З’єднуємо в чаші подрібнений часник, прянощі і спеції, включаючи цедру лимона і рідкий мед. Добре перемішуємо, викладаємо в ароматну суміш шматки м’яса, залишаємо на строк від п’яти годин до доби.

Замочуємо у воді довгі дерев’яні шпажки, щоб нічого не прилипало. Очищену цибулину шаткуємо кільцями. Нанизуємо курячі порції на маленькі шампури, чергуючи м’ясо з ріпчастим овочем.

Викладаємо шашлики на сковороду з нагрітою олією, обсмажуємо до золотистого відтінку. Не менш смачний варіант приготування — курятина на шпажках, запечена в духовці.

Євгенія Глубінок

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас