ЖИТТЯ

Окупантам не вдалося підключити Запорізьку АЕС до російської енергомережі

Запорізька АЕС витримала спробу загарбників підключити її до російської енергомережі. ЗСУ вчасно перешкоджали окупантам поновлювати необхідну для перепідключення інфраструктуру.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

Запорізька АЕС — це найпотужніша станція України та всієї Європи, тому вона потребує дуже великих ліній електрозв’язку з енергомережею. Звичайно, вона має такі лінії, які окупанти пошкодили, але всі ці лінії йшли до енергомережі України.

“Окупантам дійсно не вдалося підключити Запорізьку АЕС до російської енергомережі. З самого початку ми говорили, що це була бредова ідея, як і всі інші їхні ідеї, в тому числі із захопленням станції. Виконати таке перепідключення технічно дуже важко”, – розповів Петро Котін.

Переключити ті слабкі лінії, які залишаються на півдні України, технічно неможливо, адже станція просто не змогла б видавати  весь обсяг своєї електрики. Окупанти можуть поновити ці потужності в дуже обмеженій пропускній спроможності й кількості, у декілька мегават.

Росіянам не вдалося втілити у життя свій задум, незважаючи на всі спроби і намагання, Петро Котін заявив, що це також заслуга ЗСУ, які вчасно перешкоджали окупантам поновлювати необхідну для перепідключення інфрастуктуру.

Раніше ми повідомили про те, що Нікополь та область повертаються до стабілізаційних відключень світла. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас