ЖИТТЯ

Яка гуманітарна ситуація у тимчасово окупованому Енергодарі

В Енергодарі склалась складні гуманітарна ситуація. Допомога до міста не доїжджає. Її окупанти вивантажували у Василівці. Також у місті є проблеми з централізованим опаленням та водою.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

За словами міського голови Енергодара, якщо навесні та влітку міська влада активно працювала стосовно доставки в Енергодар гуманітарного вантажу (ліків, засобів гігієни для дітей, дитячого харчування та ін.), то з вересня окупанти заблокували всі шляхи по доставці гуманітарної допомоги.

«Ми неодноразово намагалися, але окупанти вивантажували у Василівці весь гуманітарний вантаж і жодну централізовану доставку гуманітарки з вересня не пропустили. Це, звичайно, призводить до того, що цінова пропозиція тих товарів, які завозяться з тимчасово окупованого Криму або з материкової частини російської федерації в декілька разів збільшилася, тому люди не можуть собі дозволити навіть життєво необхідних речей. Я вже не кажу про ліки, яких у місті взагалі немає», — розповів мер.

З приходом зими загострилися проблеми в житлово-комунальній сфері. Постійні обстріли атомної станції, прилеглих територій та відкритих розподільчих пристроїв призвели до того, що в Енергодарі періодично відключається електрика, зникає водозабезпечення, фактично немає тепла.

«Енергодар — специфічне місто: у нас теплова енергія не йде від котелень, як зазвичай, а йде від тепла ТЕС та АЕС. Десь третину міста гарячим водопостачанням і тепловою енергією забезпечує теплова станція, а дві третини — атомна станція. Оскільки вони зараз не працюють на генерацію, то тепла в місті немає», — зазначив Дмитро Орлов.

Міський голова додав, що раніше опалювальний сезон в місті починався в середині жовтня, тобто вже два місяці Енергодар мав би бути з опаленням. Але через те, що окупанти не дають запустити енергоблоки ЗАЕС на генерацію, немає можливості поставляти тепло у місто.

Раніше ми повідомили про те, що в Нікополі через ворожий обстріл постраждало четверо людей. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас