ЖИТТЯ

“Енергоатом” звільнив Юрія Чернічука, якого окупанти призначили «директором» станції

Окупанти призначили нового директора ЗАЕС, їм став Юрій Черничука, який до цього обіймав посаду головного інженера. Сьогодні, 1 грудня, президент «Енергоатома» Петро Котін підписав наказ про його звільнення.

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення пресслужби “Енергоатома”.

Рішення про звільнення заступника головного інженера Юрія Чернічука пов‘язане із наявністю підтвердженої інформації про колабораційну та зрадницьку діяльність на користь окупантів. Іншими наказами Петро Котін призначив Дмитра Вербицького виконувачем обов‘язків генерального директора ЗАЕС та Ігоря Мурашова – головним інженером станції.

Крім того, стало відомо, що сьогодні колаборант Юрій Чернічук переконував персонал Запорізької АЕС підписувати контракти з фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС», якою керує Росатом. Працівників станції закликали до співпраці обіцяючи “золоті гори”: високу зарплату, стабільність, купу соціальних благ тощо. Переконували, що персонал станції – поза політикою і його головне завдання – працювати заради безпеки атомної станції.

Робітників ЗАЕС закликають ігнорувати та не погоджуватись на підписання будь-яких липових документів з фейковим російським підприємством.

Раніше ми повідомили про те, що у бібліотеках Енергодара окупанти експонують книжки про “руський мир”. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас