ЖИТТЯ

Чи готові Повітряні сили України до відбиття ракетного удару з боку росії

Повітряні сили України готові до можливої ракетної атаки російських військ. Найстрашніше Українці пережили у лютому-березні, “коли сотні ракет летіли нам на голови фактично щодня, коли літала російська авіація”.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Інформатор Україна.

Українців закликають не панікувати, а реагувати на сигнали повітряної тривоги та дотримуватись заходів безпеки. За словами Ігната, у росії залишилося не так багато високоточних і далекобійних ракет. Йдеться про Х-101, Х-555, “Іскандер”, “Калібр”.

“Але розслаблятися не потрібно. Зрозуміло, що вони виробляють їх (ракети, – ред.) ще. Можуть поповнювати ці запаси. Тому завдання Повітряних сил — відбивати цю повітряну агресію, а людей — зберігати спокій і вірити в ЗСУ. Будемо робити все для того, щоб нищити ворога як на небі, так і на землі”, – сказав Ігнат.

Також Ігнат повідомив, що українські військові збили два російські літаки. Ворожі цілі знищили на Лисичанському та Бахмутському напрямках.

“Давненько літаків не було у наших зведеннях. Є збиті Су-24 та Су-25 – це бомбардувальник та штурмовик на Східному напрямку. Саме там відбуваються тяжкі бої. Знаємо, які сталеві хлопці та дівчата там стоять. Російська авіація відповідно теж активізувалася на цьому напрямі… Але ми її трохи зменшили”, – додав Ігнат.

Раніше ми повідомили про те, як виглядає підприємство у Дніпрі після нічного “прильоту”. Детальніше тут.

Владлена Мачульская

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас