ЖИТТЯ

Як виглядає cупутниковий знімок України у ніч проти 24 листопада від NASA

Через ракетний обстріл, 23 листопада, в Україні практично повністю зникла електрика. Були проблеми з водою, теплом та зв’язком. Супутниковий знімок чітко показує, як виглядала Україна у ніч проти 24 листопада.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на Інформатор Україна.

Темна пляма на карті сяючої Європи – так виглядає Україна з космосу внаслідок знеструмлення через ракетні обстріли РФ. Побачити це можна на сателітних знімках NASA, зроблених у листопаді. Побачити ці знімки протягом доби у динаміці можна тут.

Що зараз відбувається з електрикою в Україні

Наразі електропостачання запустили в усіх областях України. Першочергово під’єднали об’єкти критичної інфраструктури, зокрема водоканали. Наразі поступово триває підключення до мережі побутових споживачів.

Енергосистема поступово відновлюється після сьомої масованої хвилі російських ракетних ударів. Ціллю ворожої атаки 23 листопада стали переважно об’єкти генерації, що спричинило системну аварію та масові знеструмлення споживачів в Україні та Молдові. Енергосистема Україні і Молдови наразі об’єднана і працює синхронно з європейською континентальною мережею. В Україні ситуація залишається складною, але контрольованою. Через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення аварійно-відновлювальні роботи тривають довше, ніж після попередніх атак. Наразі всі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро та теплоелектростанції, пізніше – атомна генерація. На вечір 24 листопада прогнозують зменшення дефіциту в системі. Українців, яким вже повернули енергоживлення, просять не нехтувати заходами економії електроенергії.

Раніше ми повідомили про те, що енергетики заживили понад 70% критичної інфраструктури Дніпропетровщини. Детальніше тут.

Ольга Палій

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас