ЖИТТЯ

Чому немає мобільного зв’язку та як приєднатись до національного роумінгу

В умовах блекауту в містах і селах спостерігаються проблеми з мобільним зв’язком. Держспецзв’язку радять переходити на національний роумінг. Проте абоненти скаржаться і на його роботу. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Інформатор Україна.

Станом на першу половину 24 листопада в Україні працюють лише 44% базових станцій зв’язку. Про це повідомляє Forbes з посиланням на речника Держспецзв’язку Володимира Кондрашова. Зазначається, що найгірша ситуація в Миколаївській, Кіровоградській та Полтавській областях.

В Vodafone пояснили, що для стабільного зв‘язку необхідне живлення, а резервні акумулятори мають обмежений термін заряду. Наразі всі базові станції забезпечені ними, але резервного живлення вистачає на 4-5 годин. Триваліші або повторні відключення електроенергії призводять до того, що батареї не встигають зарядитись до ємності, потрібної для наступного довготривалого вимкнення світла. На скарги користувачів щодо роботи національного оператора в Службі підтримки радять підключатись до будь-якої мережі.

В Lifecell виникає та ж сама проблема. Оператори повідомляють, що подбали завчасно про генератори, але вони є не крізь – зазвичай перевага надається вузловим технологічним майданчикам та тим станціям, які покривають більше території.

В компанії також повідомили, що кілька тижнів тому почали тестувати живлення від сонячних батарей. На їхню думку, це зробить обладнання більш автономним на випадок блекаутів.

В «Київстар» повідомили, що проблеми пов’язані не тільки з аварійними відключеннями електроенергії, але й з пошкодженнями мережі. Відсутність зв’язку може бути в усіх регіонах України. Орієнтовані терміни відновлення мережі – до 18:00 30 листопада.

 Як приєднатись до національного роумінгу

Він дозволяє перемикатись між мобільними операторами без зміни сім-картки чи тарифу. Таким чином ваші шанси додзвонитись абоненту збільшуються, адже якщо є проблема в одного оператора, інший допоможе. Поради щодо користування національним роумінгом дали в Мінцифри. Перш за все, слід вимкнути автовибір мережі:

  • на Android: перейдіть в «Налаштування», далі – «Мобільна мережа» (чи «Підключення») і «Оператор»
  • на iOS: «Параметри» – «Стільникові дані» – «Вибір мережі».

Після цього слід обрати доступну мережу: Vodafone, Kyivstar чи Lifecell. Якщо зв’язок не з’явився або під’єднатися не вдалось, слід спробувати ще раз або обрати іншу мережу.

«Раз на день намагайтесь повернутися до мережі свого оператора. Вручну або увімкнувши автовибір мережі», – радять в Мінцифри.

Раніше ми повідомили про те, що доба на Дніпропетровщині минула без крадіжок та мародерств. Детальніше тут.

Софія Єлагіна

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас