ЖИТТЯ

МАГАТЕ закликала рф негайно припинити всі дії на ядерних об’єктах України

Рада керуючих МАГАТЕ ухвалила третю резолюцію з моменту початку війни в Україні, закликаючи росію припинити всі дії на українських ядерних об’єктах. Також агентство закликало рф негайно залишити Запорізьку АЕС.

Про це повідомили у пресслужбі “Енергоатома”, передає Інформатор.

Рада висловлює серйозну стурбованість тим, що російська федерація не прислухалася до закликів негайно припинити всі дії проти та на ядерних об’єктах в Україні, і просить, щоб російська федерація негайно це зробила. Водночас, глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі закликав створити захисну зону навколо АЕС, щоб припинити обстріли та зменшити ризик катастрофічної ядерної аварії.

«Правління висловлює глибоку стурбованість у зв’язку з неприйнятним тиском і затриманнями українського оперативного персоналу на Запорізькій АЕС, а також неодноразовими порушеннями зовнішнього електропостачання внаслідок обстрілів прилеглої території», – зазначається в документі.

За резолюцію проголосували 24 країни Ради керуючих МАГАТЕ. Дві держави – Китай і росія – проголосували проти, сім – Кенія, Намібія, Індія, Пакистан, Саудівська Аравія, Південна Африка і В’єтнам – утрималися, ще дві – були відсутні під час голосування.

Раніше ми повідомили про те, що ворог випустив понад 40 снарядів з РСЗВ по Нікополю. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас