ЖИТТЯ

Підрив Каховської ГЕС: як вплине на роботу Запорізької АЕС

Від Каховської ГЕС залежить робота Запорізької АЕС, це дозволяє забезпечення охолодження енергоблоків. У разі підриву дамби рівень води ваде і призведе до обмеження додаткової води у водойму-охолоджувач ЗАЕС.  Але вже розробили аналіз, який дозволить забезпечити роботу енергоблоків навіть при суттєвому падінні рівня води в Каховському водосховищі.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на повідомлення Інформатора Україна.

Запорізька атомна станція будувалася набагато пізніше Каховської ГЕС для того, щоб забирати воду з водосховища на охолодження всіх шести енергоблоків. Таким чином за схемою здійснюється підпитка водойми-охолоджувача Запорізької атомної станції, що своєю чергою охолоджує всі шість енергоблоків. Якщо рівень води в Каховському водосховищі буде падати, то це призведе до обмеження додаткової води у водойму-охолоджувач ЗАЕС і таким чином не вистачатиме води при роботі енергоблоків на охолодження конденсаторів турбін.

“Енергоатом” отримав занепокоєння від Державної інспекції ядерного регулювання України. На їх вимогу розробили аналіз безпеки роботи ЗАЕС, який дозволить вжити заходів, щоб забезпечити роботу енергоблоків при суттєвому падінні рівня води в Каховському водосховищі або зупинити їх у випадку, якщо рівень буде критично низьким.

“Звичайно це стосується тільки до того моменту, коли ми будемо вмикати ці енергоблоки вже після деокупації”, – наголосив Петро Котін.

Про ризики небезпеки падіння рівня води в Каховському водосховищі, МЗС постійно інформує міжнародні організації. До того ж на ЗАЕС постійно присутні експерти МАГАТЕ, які доповідають генеральному директору організації Рафаелю Гроссі про ситуацію на станції.

Раніше ми повідомили про те, що в Енергодарі окупанти пограбували церкву та викрали ікони. Детальніше тут.

Владлена Мачульская, Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас