ЖИТТЯ

Що відзначають 6 листопада в Україні та світі

6 листопада – важлива дата в історії України. В цей день відзначають роковини визволення Києва від німецько-фашистських загарбників. Є ще цікава дата, а ще свято церковне та пов’язані з ним заборони та народні прикмети.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Кривий Ріг.

Щорічно 6 листопада в Україні відзначають День визволення Києва від німецьких військ. У 1943 році після важких кровопролитних боїв, в ході Київської наступальної операції, радянські війська звільнили столицю України від німецько-фашистських загарбників. Завершився один з найтрагічніших періодів історії столиці України, а саме її окупація, яка тривала 778 днів.

У наш важкий час, коли загарбники, на цей раз російські, знову топчуть українську землю, ця дата нагадує про те, що український народ перемогти неможливо. Ми вистоїмо зараз, як вистояли тоді, окупанти відступлять з ганьбою, і Україна знову стане вільною.

У першу неділю листопаду своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери. На сьогоднішній день, соціальний працівник для багатьох людей є другом, помічником і навіть психологом. Соціальними працівниками рухає величезне бажання допомоги людям. Вони ставляться до своєї справи, як до покликання. Потрібно сказати, що найяскравішою рисою даної професії є індивідуальний підхід до кожного, хто потребує допомоги та співчуття. Допомагати людям можуть тільки ті, хто робить це за велінням свого серця, а не за службовим обов’язком.

6 листопаду також відзначається Всесвітній день без паперу. Мета цього дня – показати на реальних прикладах, як і за допомогою яких технологій кожна організація може внести свій внесок у збереження природних ресурсів.

6 листопаду православні християни шанують ікону Божої матері “Всіх скорботних радість”

У цей день заведено відвідувати церкву та молитися іконі. Найчастіше жінки моляться про кохання та сімейне благополуччя. Вважається, що Божа Матір є покровителькою сім’ї й здатна вберегти від проблем.

Дівчата звичайно пряли  та розповідали одна одній страшні історії, наприклад, про те, як ночами до молодих вдів прилітають душі їх покійних чоловіків.

Пряли молоді жінки при світлі палаючої скіпки, яку ставили в спеціальне зміцнення – світець.

Народні прикмети

  • Ненароком дзеркало розбити 6 листопада – чекай нещастя.
  • 6 листопада всі чаклунські обряди й змови мають подвійну силу.
  • Тріска тріщить – до морозу.
  • Тріска метає іскри і не загоряється – до відлиги.
  • Ворони збираються в зграї – до рясного снігопаду.
  • Якщо в цей день поворожити на судженого (будь-яким способом) – він обов’язково з’явиться.

Іменинники: Олексій, Панас, Вікторія, Георгій, Іван, Іраклій, Лаврентій, Микола, Петро.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас