ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині запропонували новий спосіб утилізації сухого листя

У Кривому Розі запропонували новий спосіб утилізації сухого листя. Як відомо, спалювати його листя не можна. Воно має сполуки важких металів. Під час згорання опале листя виділяє шкідливі речовини, що негативно впливають на здоров’я людини. Це може викликати рак, серцево-судинні та захворювання органів дихання. Тож, громадська організація “Досить труїти Кривий Ріг” запропонувала новий спосіб утилізації відходів зелених насаджень.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Кривий Ріг.

Фахівці підрахували, що на відстані до 200 метрів від палаючої кучі сухого листя концентрація забруднюючих речовин від 1,5 до 6 разів вища від максимально допустимої. Тобто, за 1 годину вдихання такого диму, людина втрачає 3 дні розрахункової тривалості життя.

Отже, учасники громадської організації запропонували створити місце для централізованого компостування опалого листя та інших відходів зелених насаджень. Цей компост можна буде використовувати під час рекультивації криворізьких відвалів, а також продавати, як добриво. Для впровадження такого рішення, ще треба вирішити низку організаційних та інших супутніх питань.

Частково впровадили таку систему поводження з відходами зелених насаджень у Миколаєві, Переяславі, але якщо ж вдасться впровадити цю ініціативу у Кривому Розі, то місто стане першим в Україні з централізованим компостуванням листя.

Раніше ми повідомляли, які штрафи встановлені за спалення листя. Також будь-який підпал сухостою, очерету, листя під час військового стану буде вважатися диверсією.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас