ЖИТТЯ

Через слабке освітлення вулиць в Україні збільшилася кількість ДТП з пішоходами

За 2 тижні режиму економії світла в Україні стало на 25% більше ДТП, в яких постраждали пішоходи. За словами поліції, однією з причин цього є те, що водії погано бачать пішоходів у темний час доби.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в ефірі телеканалу 1+1, передає Інформатор.

Лише з 10 по 23 жовтня загинув 51 пішохід, у тому числі 38 із них – у темний час доби. Це на 25% більше, ніж за два попередні тижні.

У поліції закликають українців не забувати носити світловідбиваючі елементи на одязі. Поки не купили такі браслети/пов’язки, хоча б увімкніть ліхтарик на телефоні, коли переходите дорогу.

“Особливо наші громадяни полюбляють в зимовий період носити темний одяг, в темному одязі пішоходи практично невидимі на дорозі, вони стають видимі для водія на відстані 10-18 метрів. Натомість коли людина носить щось світле, навіть без світловідбиваючих елементів, білий колір або жовтий, це 55 метрів видимості для водія. Це вже можна говорити про якийсь гальмівний шлях”, — розповів Олексій Білошицький.

Він додав, що пішохода, на якому є світловідбиваючі елементи, водій зможе побачити за 130 метрів. Для цього достатньо стрічки, яку можна причепити на плече. Нагадаємо, в 2022 році на дорогах Дніпропетровщини внаслідок ДТП загинуло 158 людей.

Раніше ми повідомили про те, що у Покрові пожежу в гаражі гасили 13 рятувальників. Вогонь знищив дві “Газелі”.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас