ЖИТТЯ

Війська рф під час відступу можуть підірвати житлові масиви і Запорізьку АЕС

Під час відступу окупанти можуть вчинити серію терактів. Можливий підрив житлових масивів та Запорізької АЕС. Війська рф можуть завдати критичних збитків інфраструктурі населених пунктів перед їхнім поверненням під контроль України.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов. Повідомляє Інформатор посилаючись на Інформатор Україна.

З огляду на останні брехливі заяви з боку рф про так звану “брудну бомбу”, не виключений підрив Запорізької АЕС. Головна мета таких дій — остаточне виведення станції з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи зі звинуваченням у цьому України.

“Навіть прогнозовані російськими військовими наслідки техногенної катастрофи на ЗАЕС були передбачені з урахуванням напрямку вітру, а, відповідно, і розповсюдження загроз у західному напрямку, що також вказує на підготовку окупантом чергового злочину проти людяності”, – зазначив Громов.

Враховуючи відсутність у “другої армії світу” будь-якої гуманності, дотримання міжнародних конвенцій, а також патологічну брехню усіх кремлівських політиків та пропагандистів, противник може ухвалити “непрості рішення”. Найбільш ймовірно, що під час відступу противник може вдатися до проведення серії терактів із підривом житлових масивів, перетворення тимчасово окупованих територій на випалену землю із завданням критичних збитків інфраструктурі повернених Україні територій.

Громов також відзначив, що цього тижня у росіян не було військових цілей для ураження крилатими ракетами. Всі зусилля зводилися до знищення інфраструктури.    

Раніше ми повідомили про те, що в Енергодарі заборонили продавати алкоголь російським воякам. Детальніше тут.

Владлена Мачульская, Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас