ЖИТТЯ

В Енергодарі не вдасться розпочати опалювальний сезон: у чому причина

В окупованому Енергодарі надзвичайно складна гуманітарна ситуація. Через обстріли загарбників у місті періодично зникає світло та водопостачання. Опалювальний сезон скоріш за все не розпочнеться.

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

Про ситуацію в Енергодарі, в ефірі медіаплатформи “Ми — Україна” розповів міський голова Дмитро Орлов. Він розповів, що в місті немає звичайних котелень, тепло до містян надходить з ТЕС або ЗАЕС. Зараз жодна зі станцій не працюють на теплову генерацію. Тому найближчим часом у Енергодарі не вдасться розпочати опалювальний сезон.

Відомо, що зараз окупанти дуже стурбовані тим, аби встигнути намародерити якнайбільше майна. Місцеві мешканці підтверджують, що окупанти почали виносити з місць, де вони жили, все, що тільки можна з собою унести.

Крім того, тривають провокації військових країни-терориста. Вночі 19 жовтня обстрілів та суттєвих руйнувань зазнала адмінбудівля виконкому міськради. Туди потрапило дві ракети з території, яка зараз тимчасово окупована. Це на думку міського голови, можливість приховати всі ті злочини, які окупанти чинили в приміщенні міськради, щоб потім за них не відповідати.

Раніше ми повідомили про те, що окупанти планують мобілізувати працівників ЗАЕС, які укладуть контракт з «Росатомом». Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас