ЖИТТЯ

Загарбники намагаються перехопити контроль над технічною експлуатацією Запорізької АЕС

Окупанти намагаються перехопити контроль над технічною експлуатацією Запорізької АЕС. Загарбники заявили що, Москва бере на себе повний контроль. Персоналу станції будь-які дії технічного плану потрібно буде погоджувати. 

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення “Медіа Центру Енергодару”.

В суботу окупанти вдерлися до кабінету головного інженера станції і заявили, що Москва бере на себе повний контроль, і будь-які дії в технічному вже плані також потрібно з ними погоджувати. Таким чином загарбники намагаються перехопити контроль над технічною експлуатацією Запорізької АЕС

Петро Котін пояснив, що Україна не зможе виконати запуск хоча б одного енергоблока, необхідного для безпечної роботи станції у холодну пору року.

«Один із небезпечних факторів — це те, що наближається зимовий період, іде зниження температури навколишнього середовища, а зі зниженням температури, звичайно, знижуються і умови експлуатації того обладнання, яке знаходиться на станції. Фактично температура повітря в приміщеннях, де знаходиться обладнання систем безпеки, ті ж самі дизель-генератори, має бути більше 20 градусів, для приміщень з контрольно-вимірювальними пристроями і автоматикою — більше 15 градусів і т.д. В будь-якому випадку неможливо допустити, аби температура впала до 0 градусів. А це станеться вже через місяць», — пояснив президент Енергоатома.

Єдиним джерелом тепла на ЗАЕС, яке може підтримувати потрібну температуру в постійному діапазоні, — це пара від експлуатації енергоблоків. Її можна отримати тільки при робочому стані мінімум одного енергоблоку. Зараз на перше місце виходить питання включення одного з енергоблоків ЗАЕС, щоб отримати пар на власні потреби і створити всі умови для роботи систем безпеки, які забезпечують ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС. У нас є ще два-три тижні, щоб отримати цю пару. Бо інакше будуть порушуватися умови, а після цього — відмову обладнання систем безпеки з дуже поганими наслідками на Запорізькій АЕС.

Раніше ми повідомили про те, що окупанти починають втікати з Енергодару та вивозять з міста награбоване. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас