ЖИТТЯ

Зникло світло: що має бути напоготові

Через ракетні обстріли зі сторони країни-агресора, треба бути готовими до зникнення електроенергії. Обов’язково потрібно мати ліхтарики та радіо, які працюють від батарейок. Теплі речі та їжу з тривалим терміном зберігання.

Про це повідомили у пресслужбі Дніпропетровської ОДА, передає Інформатор.

До відключення електроенергії краще підготуватися завчасно. Щоб залишитись на зв’язку треба мати напоготові заряджений повербанк, акумулятори та інші батареї.

У разі проблем із енергопостачанням жителям багатоповерхівок варто відмовитися від ліфту. Аби не стати заручником підйомника, краще скористатися сходами.

Якщо світло у помешканні зникло, витягніть з розеток всі електроприлади. Це допоможе зберегти їх. Інакше, через перепади напруги, вони можуть згоріти.

Для обігріву квартири чи будинку ні в якому випадку не використовуйте газові плити. Це небезпечно. Краще одягнутися тепліше та дочекатися відновлення електропостачання, аніж отруїтися чадним газом.

Власникам генераторів варто пам’ятати про правила їх безпечного використання. Встановлювати обладнання поза межами квартири чи кімнати, де ви знаходитеся, та подалі від вікон. Ці пристрої мають працювати у провітрюваному приміщенні.

Будьте поінформованими. Слідкуйте за офіційними повідомленнями влади. Це легко, якщо працює мобільна мережа. У іншому випадку допоможе радіо на батарейках.

Завжди напоготові має бути валізка з найнеобхіднішими речами. Їжа з тривалим терміном зберігання і швидкого приготування. А ще – запас води та необхідні медикаменти.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині ворог знеструмив чотири громади регіону і один район міста. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас