ЖИТТЯ

На Запорізькій АЕС відновили зовнішнє аварійне живлення

Повідомили про відновлення живлення Запорізької АЕС від зовнішньої лінії після російських обстрілів 18 жовтня. Вчора були пошкоджені підстанції на підконтрольній Україні території.

Інформація з’явилась на сайті Міжнародного агентства з атомної енергії, передає Інформатор з посиланням на “Медіа Центр Енергодара”.

Експерти МАГАТЕ, які перебувають на Запорізькій АЕС, підтвердили, що живлення було відновлено вчора, 18 жовтня, о 21:30, майже через вісімнадцять годин після спрацювання системи захисту, яка автоматично вимикає лінію при падінні напруги до низьких показників.

“Українська Запорізька атомна електростанція відновила підключення до своєї останньої робочої електролінії напругою 750 кВ після того, як воно було втрачене втретє за десять днів”, — заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі.

В МАГАТЕ також зазначили, що під час попередніх двох зовнішніх відключень електроенергії на ЗАЕС, 8 та 12 жовтня, аварійні дизель-генератори станції забезпечували резервне електропостачання, необхідне для охолодження реактора та інших важливих функцій безпеки. Проте 17 жовтня ЗАЕС продовжувала отримувати електроенергію від зовнішньої лінії 330 кВ, яка подає електроенергію через резервну систему, відновлену наприкінці минулого тижня.

За словами Гроссі, із повторним підключенням лінії 750 кВ 18 жовтня ЗАЕС має обидві можливості, хоча ситуація з електропостачанням залишається нестабільною. Також протягом вчорашнього дня команда МАГАТЕ зафіксувала в районі станції чотири вибухи наземних мін.

Раніше ми повідомили про те, що окупанти звільнили з полону заступника гендиректора Запорізької АЕС. Подробиці тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас