ЖИТТЯ

Запорізька АЕС не потребує російського палива, – Петро Котін

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» спростував заяви росіян про те, що Запорізька АЕС потребуватиме російського палива. За його словами, на ЗАЕС достатні запаси свіжого ядерного палива.

Про це повідомляє “Медіа Центр Енергодара”, передає Інформатор.

Чуток і фейкових заяв від росіян дуже багато, – сказав Петро Котін в інтерв’ю Reuters. За його словами, усе це фейки. І насправді непросто перевести паливне завантаження реакторів ЗАЕС від одного постачальника до іншого.

Російські загарбники своєю чергою розповсюджують неправдиву інформацію про переведення ЗАЕС на російське паливо після того, як запаси будуть вичерпані. «Тільки для того, щоб підготуватися до переходу від одного постачальника до іншого, потрібно близько трьох років», – пояснив очільник “Енергоатома”.

Він зауважив, що найбільш небезпечна ситуація для станції зараз – це відключення зовнішнього живлення, необхідного для охолодження реакторів, і втрата аварійних дизель-генераторів, які мають запасів палива лише на 10 днів: «Це просто безпрецедентна ситуація для… найбільшої атомної електростанції в Європі».

Раніше ми повідомили про те, що військові рф обстріляли Нікополь з РСЗВ та важкої артилерії. Окупанти не пропускають людей на блок-посту у Василівці. Детальніше тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас