ЖИТТЯ

Жителів Енергодару просять зробити запаси води та їжі

Жителів Енергодару просять зробити запаси води та їжі. Це прохання стосується тих, хто перебуває у місті, і тих, що виїхали на підконтрольні Україні території. 

Про це повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов, передає Інформатор.

  1. Обов’язково зробіть максимально можливі запаси як питної, так і технічної води. Час від часу просто оновлюйте ці запаси, щоб вода не застоювалася.
  2. Сформуйте набір продуктів, що не потребують приготування їжі на вогні.
  3. За можливості придбайте свічки, ліхтарики, сухе пальне або портативні (так звані походні) пічки з газовими балонами для приготування їжі.
  4. В разі тривалого аварійного відключення електроенергії і неможливості зарядити мобільні пристрої, тримайте іх відключеними і вмикайте тільки для того, щоб зробити дзвінок чи надіслати повідомлення. За відсутності павербанку це допоможе подовжити термін «життя» акумулятора вашого гаджету.
  5. Якщо маєте вдома термоси, візьміть за звичку щоденно наповнювати їх окропом. Цілком можливо, в якийсь момент вам це стане в нагоді.

“Це лише тимчасові, але зараз необхідні міри. Реалії, в яких ми всі перебуваємо, потребують від нас підготовки до будь-яких сценарієв. Це стосується всіх територій країни. Тримаємо стрій”, – написав Орлов.

Жителям Нікополя нагадали, як поводитись під час обстрілів. В Україні 11 загиблих та 87 постраждалих: наслідки ворожого ракетного удару – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас