ЖИТТЯ

Попереджають про повторну загрозу масованих ракетних ударів в Україні

Країна-агресор повторно може влаштувати масовані ракетні атаки по Україні. Українців просять не нехтувати сигналами повітряної тривоги. 

Про це повідомили у Штабі оборони Запорізького краю з посиланням на дані української розвідки, передає Інформатор Україна.

Очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що російські кораблі перезарядились “калібрами” (ракети, – ред.) і виходять у Чорне море. Вони готуються на зліт з Астрахані. Можуть бути ще удари, слідкуйте за сигналами повітряної тривоги.

Зазначимо, що окрім ракет, ворог “обстрілює фейками та нісенітницями. Завдання окупантів – посилити ефект від ракетних ударів і розхитати інформаційний простір України. Тож у хід ідуть різноманітні інформаційно-психологічні спецоперації (ІПСО). Перелік тем надзвичайно широкий: від перебільшення кількості випущених ракет і наслідків уражень до чуток про евакуацію представників влади. Українців просять:

  • Не довіряти публікаціям ворожих чи проросійських Telegram-каналів,
  • Не поширювати неперевірені дані серед своїх друзів і знайомих
  • Отримувати інформацію виключно з офіційних джерел
  • Не знімати та не поширювати фото та відео наслідків “прильотів”.

Що відомо про масовану атаку по Україні 

10 жовтня Україна зазнала однієї з наймасштабніших масованих атак з боку рф. Країна-агресор використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальних апарати, з них 13 – іранські “Shahed-136”. Знищено 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети та 13 БПЛА (з них 10 типу “камікадзе”). Заступник керівника ОП України Кирило Тимошенко зазначив, що чимала частина ракет влучила в енергосистеми різних міст. Під прицілом енергообʼєкти від Львова до Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра і Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житомирщини, Кіровоградщини, загалом весь Південь. Президент України Володимир Зеленський наголосив, що росіяни хочуть знищити енергосистему України. Все, що відомо про ракетні удари по Україні 10 жовтня ми зібрали тут.

Нагадаємо, в Україні фіксують перебої з інтернетом і зв’язком. Крім того, путін підтвердив, що завдав удару по містах України, і продовжує погрожувати «жорсткою відповіддю».

Владлена Мачульська

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас