Нікополь До сайту

Як отримати компенсацію за житло, зруйноване під час війни

У проекті закону про бюджет передбачено фінанси і механізми, за допомогою яких люди зможуть отримати компенсацією, не чекаючи репарацій від рф. Якщо житло вже неможливо відновити, власникам виплатять гроші. Кожен зможе придбати квартиру чи дім там, де вирішить. 

Про це повідомляє Інформатор Нікополь за посиланням Інформатор Україна.

Реклама

Українці через «Дію» подали 275 тисяч заявок про пошкоджене житло. Вони стосуються більше ніж 19 мільйонів метрів квадратних зруйнованого житла.

Житло ділять на зруйноване, яке не підлягає відновленню та пошкоджене, яке можна відремонтувати. До процесу відновлення пошкодженого житла долучилися військові державні адміністрації в деокупованих областях — Київська, Житомирська, Сумська і Чернігівська.

Парламент передбачив фінанси і механізми для того, щоб люди змогли скористатися компенсацією від держави не чекаючи репарацій.

Реклама

Для того, щоб вирахувати суму збитків зруйнованого житла розроблять відповідний алгоритм з прив’язкою до регіону. Також розглядатиметься чи був це приватний, багатоквартирний будинок або приватний сектор.

Як отримати компенсацію за житло, пошкоджене внаслідок бойових дій

Право на компенсацію мають громадяни України, які є:

Реклама

Для отримання компенсації необхідно подати:

Мешканці, які залишаються на тимчасово окупованій території, можуть подати заявку за допомогою застосунку «Дія». Для цього необхідно:

Після реєстрації повідомлення очікуйте на інформацію про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені урядом найближчим часом. Подати заяву на компенсацію можна під час дії військового стану та упродовж 90 днів по його завершенні.

Реклама

Альона Антонова