ЖИТТЯ

Обережно тарантули: на Дніпропетровщині помічені небезпечні павуки

На дворі вересень – час каштанів, які залюбки збирають діти та дорослі під час прогулянок. Проте під опалим листям може ховатися справжній південноруський тарантул – найбільший з павуків України. 

Тож, треба бути уважним, аби не зіткнуся з досить симпатичною, але небезпечною істотою. Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг, з посиланням на пост у Facebook.

За даними зоологів, південноруський тарантул (мизгирі) раніше був типовим мешканцем південних регіонів України. Однак з середини минулого десятиліття зустрічається майже на всій території країни. Це найбільші павуки в Україні. Довжина тіла самок досягає 4 см, а разом з ногами 7 см. Хеліцери цього павука досить потужні, щоб прокусити шкіру людини.

Обережно тарантули

Обережно тарантули

І хоча для людей їх укуси не смертельні, вони досить болючі, схожі на укуси шершнів, можуть визвати набряк, загальне недомагання, відчуття сонливості, короткочасне підвищення температури тіла. У алергіків не виключається навіть анафілактичний шок. Хворобливі відчуття проходять вже за кілька годин. На місці укусу може спостерігатися почервоніння та припухлість протягом 2-3 днів.

Тому, підбираючи з землі каштан, не зайвим буде, відкинути листя палкою і переконатися, що під ним не ховається хтось багатоногий та волохатий.

Відкинути листя палкою і переконатися, що під ним не ховається хтось волохатий

Відкинути листя палкою і переконатися, що під ним не ховається хтось волохатий

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині голодна лисиця прийшла до відпочивальників. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас