ЖИТТЯ

У Нікополі нічні обстріли спричинили чотири пожежі: подробиці від прокуратури

Прокуратура показала фото після сьогоднішнього обстрілу Нікопольщини та Криворіжжя. За даними слідства, в ніч на 16 вересня окупанти здійснили артилерійський обстріл із РСЗВ по Нікополю. Поранення отримала місцева мешканка. У місті є багато руйнувань. Обстріли спричинили чотири пожежі. Полум’я вогнеборці вже приборкали. 

Про це повідомила пресслужба прокуратурі в Дніпропетровській області, передає Інформатор.

Внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено приватні та багатоповерхові житлові будинки, будівлю ліцею, дитячий садок, центр соціального обслуговування, місцеві підприємства, культурно-розважальний центр, лінії електропередач, газопровід.

Вдарив ворог артилерією і по Червоногригорівській громаді. Значних пошкоджень зазнали багатоповерхові житлові будинки, магазин, автомобіль.

Прокуратура веде розслідування

Прокуратура веде розслідування

Також 15 вересня російські військові обстріляли зі ствольної артилерії Велику Костромку Криворізького району. Пошкоджено приватні домоволодіння. На місці події працюють прокурори, слідчі поліції, експерти. Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні.

В Апостолівській громаді постраждав місцевий мешканець. Чоловік поклав до багажника автомобіля знайдений касетний боєприпас, який здетонував. Внаслідок вибуху чоловік отримав осколкові поранення, його госпіталізовано до лікарні.

Крім цього, вдень 15 вересня 2022 року окупанти завдали ракетних ударів по Кривому Рігу. Внаслідок обстрілу пошкоджено промислове підприємство та об’єкти гідротехнічної інфраструктури. Потерпілих серед мирного населення немає.

За процесуального керівництва Криворізької центральної, Криворізької південної, Криворізької східної та Нікопольської окружних прокуратур розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Раніше ми повідомили про те, що 16 вересня ворог наніс по Нікополю та району понад 40 пострілів з «Градів» і ще з десяток ствольної артилерії. Дніпропетровщині від імені військової адміністрації шахраї надсилали листівки підприємцям з проханням про допомогу. Подробиці тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас