Нікополь До сайту

Радість зі сльозами на очах: 12 собак-інвалідів з Нікополя поїхали до Польщі

Собак з Нікопольського притулку везуть до Польщі. Тварин особисто забрали зарубіжні волонтери, які не побоялися приїхати до Нікополя під час обстрілів.

Про це стало відомо з Facebook. Про евакуацію тварин розповіла головний волонтер Нікополя Олена Вошун.

Реклама

Першою машиною поїхали 12 собак з інвалідністю та стареньких. Другою машиною – ще 10 собак, деяких з яких вже чекають сім’ї.

“Треба радіти, що діток везуть у безпечне місце. Але це так важко, так страшно, так нервово – відпускати своїх діток назавжди. І поки що немає радості в душі, лише сльози та пустка. Саме важке – це дорога та перетин кордону”, – пише Олена.

В цивілізованій Польщі і в притулках для тварин все набагато краще, ніж у нас. І головне – не стріляють, не вбивають, не нищать все живе. Тому собачкам з Нікополя там будет набагато безпечніше.

Реклама

Волонтери з Польщі для тварин привезли смаколики

Саме важке – це дорога та перетин кордону

З Нікополя 12 собак з інвалідністю поїхали до Польщі

Деяких з них вже чекають сім’ї

Олена висловлює величезну подяку польським друзям, які не тільки роблять все, щоб врятувати наших тварин, а ще привезли їм купу подарунків. Це неймовірні люди, бо не всі українці погоджуються їхати в Нікополь через обстріли. Поляки ж розуміють, що мають місію врятувати собак і не бояться нічого:

“Якби не такі великі труднощі з оформленням документів на вивіз собак та купу бюрократичних перепон, поляки мабуть би забрали всіх українських тварин  Дякую, наші польські брати та сестри”.

Порозумітися з поляками допоміг Андрій. Він виступив у якості перекладача. Хлопцеві також висловили подяку.

Реклама

Собак везуть до Польщі

Вчора стало відомо, що авто з собаками-інвалідами з Нікополя наближається до кордону. Друга машина привезла тварин поближче до кордону. Собак тимчасово залишили на перетримці. Потім їх перевезуть через кордон іншим авто.

“Поляки знову все організували самі. І перетримку знайшли, і транспорт. Молодці! За цю групу я хвилююся менше. Принаймні вони зможуть перепочити після довгої дороги, побігати. Мої маленькі хвостики, хочеться всіх обняти”, – пише Олена.

Собачку забрали до Польщі

Собачку забрали до Польщі

Найкращий друг людини

Він буде щасливий

“Треба радіти, що діток везуть у безпечне місце”

Гарний велетень

Прямує до нового притулку

Першою машиною поїхали 12 собак з інвалідністю

Вже скоро у неї буде нова родина

Як важко прощатися з рідненькими

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі собака залишилась охороняти свій дім, який перетворився після обстрілу на згарище. Даша Астаф’єва передала 65 тисяч гривень притулку для собак у Нікополі.

Реклама

Альона Антонова