ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині двоє чоловіків у соцмережах агітували за “руській мір”

На Дніпропетровщині викрито двох колаборантів. Ними виявилися мешканець Павлограду та Кривого Рогу. Чоловіки активно підтримували “руській мір”. Через особисті сторінки у заборонених соцмережах вони розповсюджували антиукраїнську пропаганду.

Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури, передає Інформатор.

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України чоловіки, використовуючи власні акаунти у забороненій соціальній мережі, неодноразово поширювали антиукраїнські дописи. У розповсюдженому контенті вони закликали до підтримки збройних формувань рф. Крім цього, один з чоловіків залишив коментар під дописом з російського інформаційного ресурсу, в якому заперечував збройну агресію рф та підтримував президента країни-агресора.

На Дніпропетровщині двоє чоловіків  агітували за “руській мір” у соцмережах

На Дніпропетровщині двоє чоловіків  агітували за “руській мір” у соцмережах

Павлоградець ретельно приховував свою проросійську прихильність. Усе заради репутації сина — заслуженого ветерана антитерористичної операції. Проте після вторгнення рф чоловік почав активно розповсюджувати антиукраїнські наративи та заперечувати збройну агресію ворога проти нашої держави. Пости зі схваленням діяльності ватажка та бойовиків “днр” стали щоденною працею для колаборанта.

Інший прихильник “руського міру” — співробітник криворізького комунального підприємства. Чоловік тривалий час жив у росії, але на початку 2000-х років повернувся на батьківщину. Активність почав проявляти після початку агресії рф. Будучи підписантом багатьох заборонених груп в “Однокласниках”, він закликав підтримувати окупацію України ворогом, дії збройних сил рф та проросійських окупаційних адміністрацій.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, яку вони використовували у протиправній діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Дніпропетровській області. За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури чоловікам повідомлено про підозру за здійснення колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Раніше ми повідомили про те, що прокуратура розпочала розслідування щодо ворожого обстрілу у Чаплиному. Також про те, що поліцейські Дніпропетровщини перевірили понад 14 тисяч автомобілів та виявили 2 підозрілих.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас