ЖИТТЯ

З початку року на Дніпропетровщині медики «швидкої» прийняли понад 60 пологів

У 2022 році бригади екстреної меддопомоги Дніпропетровщини прийняли понад 60 пологів. У нашій області народилося 32 дівчинки та 31 хлопчик. Діти з’явилися на світ у кареті “швидкої”. 

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації, передає Інформатор.

Для медиків пологи поза лікарнею завжди хвилюючі. Вони мають «вимкнути» емоції, бути сконцентрованими, діяти швидко та виважено. Від цього залежить життя двох людей, зазначив генеральний директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.

У «швидких» та вдома найчастіше народжували жінки у Кам’янському та Криворізькому районах. Там було по 16 таких випадків.

«Найчастіше жінки народжують поза медзакладом, бо запізно звертаються до лікарів. Нині корективи вносить і війна. Наприклад, у Криворізькому районі у породіллі почалися перейми, коли поліцейські вивозили її з-під ворожого обстрілу. У безпечному місці їх вже очікувала «швидка». Прямо в ній лікар прийняв пологи. Народився хлопчик», – розповів Радій Шевченко.

Він додав, що бригади області працюють на нових «швидких». Там є все необхідне, аби моніторити стан жінки та немовляти, за потреби – надати першу допомогу.

Раніше ми повідомили про те, що мешканцям Нікополя повідомили нову адресу для оформлення біометричних документів. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас